Open/Close Menu Витражи или стъклописи - Проектиране и изработване от Vitrea Design

ИСКАШ ЛИ ПРОЕКТ?
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ »

ПОТЪРСЕТЕ НИ
0887203480

Катедралата Светлината в Испания

Ако сте разгледали сайта ни, вече знаете, че нашата страст са витражите. Ние не просто черпим вдъхновение от Вашата индивидуалност. Следваме нашето вътрешно светоусещане и представа за красота. Интересуваме се не само от новите тенденции в интериорния дизайн, но и от развитието на това изкуство през вековете.

Затова в тази статия ще представим нашите любими витражи. Ще направим кратко пътешествие през картата на света и ще Ви запознаем с трите най-популярни стъклописа.

През вековете витражите са намирали своето място по прозорците на църквите, религиозните сгради, дворците и дори домовете на по-заможните хора.

Един от най-известните символи на Испания е Светлината на Палау де Мусака Каталана /The Skylight at the Palau de la Música Catalana/.

Символизиращ слънцето и небето, този витраж е триизмерен шедьовър. Стъклописът е толкова изкусно изрисуван, че слънцето се прилива в цветовете.

Витражите в Синята джамия в Истанбул (Турция) са още едно произведение на изкуството, което трябва да видите.

 

Синята джамия в Истанбул

 

Тази джамия е построена още през класическия период. Когато турската архитектура се приплита с византийски елементи. Този храм има повече от 200 стъклописа, вариращи от най-светлото синьо до индиго.

Витражите на катедралата Шартър във Франция.

Скритите прозорци на тази сграда се считат за най-красивите в света. Точно по тази причина ЮНЕСКО е обявява църквата за световно наследство. А историците твърдят, че тя е една от най-добре запазените примери за френска готическа архитектура.

С това ще приключим тази статия. Продължете да следите нашия блог, защото скоро ще Ви разкрием любимите си тенденции във витражното изкуство.

©2018 VitreaDesign Всички права запазени.Design by Internetreklama.bg